انواع سوئیچ سیسکو
سوئیچ سیسکو – Cisco Switch: سوئیچ شبکه دستگاهی است که سخت افزار شبکه به حساب می آید ، نودها و دیوایس های تحت خدمات شبکه ( سرور ، دستگاه کامپیوتر ، دوربین مداربسته و … ) را از طریق پروسه ای به نام packet switching بهم اتصال می دهد.
در اصل سوئیچ شبکه ، وظیفه متمرکز کردن ارتباطات بین دستگاه های مختلف متصل شده در یک شبکه محلی (LAN) را بر عهده دارد. هدف استفاده از سوئیچ شبکه کاهش پهنای باند مصرفی شبکه ها می باشد.سوئیچ فریم های دریافتی را پردازش کرده و برای ارسال به مقصد تصمیم گیری میکند.
سوئیچ های اترنتی به عنوان یکی از واحدهای درونی روترهای خانگی مدرن یکپارچه شده و مورد استفاده قرار میگیرند. در حقیقت اکثر روترهای خانگی و یا تجاری ، دارای سوئیچ های درونی هستند که وظیفه برقراری ارتباط بین دستگاه های متفاوت را به عمل می رسانند.
قدرتمندترین و محبوب ترین سوئیچ های شبکه متعلق به شرکت سیسکو بوده و طبق آمار موجود سوئیچ Cisco 2960 جزو پرفروش ترین سوئیچ های سیسکو بشمار میرود. آخرین مدل تولید شده از سوئیچ 2960 سری X و XR بوده که مدل های قبل تر از آن دیگر تولید نخواهند شد. سوئیچ پرکاربرد دیگر سیسکو ، سوئیچ 3750 است که دیگر تولید نمی شود. سری جدید آن Cisco-3850 میباشد که این سوئیچ در لایه سه کار میکند و قابلیت های روتینگ و مسیریابی را به شبکه اضافه میکند.
در این مقاله درباره ی یکی از پراستفاده ترین تجهیزات شبکه سیسکو به نام سوئیچ شبکه و انواع سوئیچ سیسکو توضیح مختصری برای شما کاربران عزیز بیان می گردد.
مهم ترین مزایای استفاده از انواع سوئیچ شبکه
- برقراری ارتباط هوشمند بین ده ها و حتی صد ها دستگاه مختلف در شبکه
- سرعت بسیار بالا در برقراری ارتباط بین اجزای شبکه
- مدیریت کاربران شبکه
- مدیریت پهنای باند مصرفی
- مدیریت دسترسی کاربران به بخش های مختلف شبکه
- توسعه شبکه بدون ایجاد اختلال در سایر بخش های آن
- فراهم نمودن تعداد زیادی پورت برای دسترسی و اتصال سریع به رایانه ها، روترهای و نیز سرورهای شبکه
- پورت های uplink با سرعت بالا برای پشتیبانی از نیازمندی های کابل کشی های پرسرعت
- صرفه جویی در کابل های مصرفی
- نصب و راه اندازی آسان بدون نیاز به دانش و مهارت بسیار بالا
- استفاده از تکنولوژی ارسال و دریافت داده به منظور تامین یکپارچگی بسته های دیتا
- انتقال تقریباً فوری دیتا بین آدرس های مبدا و مقصد
مهم ترین قابلیت های سوئیچ سیسکو شبکه
- تغییر کلمه عبور سوئیچ
- بروزرسانی نرم افزار نصب شده روی سوئیچ
انواع حافظههای سوئیچ سیسکو
RAM: در دستگاههای کامپیوتر، حافظه فرار است. مسلماً Running Config که در حافظه RAM گنجانده میشود چیزی است که می تواند فرار کند.
Nv RAM: حافظه غیرفرار و ماندگار است. خودش در غالب فایل Config.text داخل Flash ذخیره میشود. چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا میآید، به آن Nv RAM گفته میشود. یعنی خودش یک Process حافظهای میگیرد.
ROM : در دستگاهها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد . مشخصات دستگاه و پارامترهای Boot دستگاه را نشان میدهد. در واقع نشان میدهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.
Flash : مثل فلشهای معمولی است که داخل دستگاه قرار داده شده است. در Router های Cisco میتوانیم این فلش را بیرون بیاوریم . با این کار ، سیستم بدون سیستم عامل (IOS) میشود.
انواع سوئیچ سیسکو
- سوئیچ هایی که در لایه Access در مدل سه لایه ای سیسکو مورد استفاده قرار میگیرند. ( سوئیچ های Campus LAN)
- سوئیچ هایی که در لایه Core and Distribution شبکه قرار میگیرند.
- سوئیچ های سری MDS سیسکو که در شبکه های SAN مورد استفاده هستند.
- سوئیچ های دیتاسنتر سیسکو و خانواده سوئیچ های Nexus
- سوییچ های صنعتی سیسکو
مشخصات فنی سوئیچ سیسکو
سوئیچ های سیسکو در لایه Access
در لایه access ، دستگاه ها و End Device هایی همانند: کلاینت ها و سرورها به سوئیچ شبکه متصل میگردند. ارتباطات در این لایه معمولا لایه دویی بوده و مواردی مانند Port Security ، Qos ، ARP Inspection در این لایه تعریف میشود. تعریف و اختصاص vlan به نودهای شبکه و تنظیمات poe نیز در این لایه انجام میگیرد. کلاینت ها از طریق سوئیچ های لایه اکسس به شبکه متصل میشوند . ارتباط آنها با یکدیگر و یا با سرورهای واقع در دیتاسنتر یا server farm برقرار شده و سرویس مورد نظر را در شبکه دریافت میکنند. از سوئیچ های شبکه Cisco که در این لایه مورد استفاده قرار می گیرند را می توان به سوئیچ های زیر تقسیم کرد :
- سوئیچ سیسکو 2960 سری X
- سوئیچ سیسکو 2960 سری XR
- سوئیچ سیسکو 3850
- سوئیچ سیسکو 3750
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9400
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9300
- سوئیچ سیسکو Catalyst 9200
سوئیچ سیسکو در لایه Distribution و Core
سوئیچ های Distribution یا لایه توزیع، ارتباط بین سوئیچ های Access را با هم و با یک لایه بالاتر یعنی سوئیچ core برقرار میکنند. عملیاتی مانند روتینگ، فیلترینگ، فایروالینگ،NAT ، تعریف ACL ها ، تنظیمات routing پروتکل ها و اتصالات WAN در این لایه انجام میگیرد. لازم به توضیح است که بعضی از سوئیچ های سیسکو هم در لایه core و هم در لایه distribution قابل استفاده میباشند. مانند : سوئیچ 3750 و 3850 .
- سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 4500
- سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 6500
- سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 6800
- سوئیچ سیسکو کاتالیست سری 3850 با ماژول های فیبرنوری
- سوئیچ سیسکو کاتالیست سری 3850 اترنت گیگابیت
سوئیچ 3850 سیسکو سری جدید و جایگزین سری 3750 است. سوئیچ سری 3850 قابلیت اتصال به شبکه های وایرلس را از طریق wireless LAN controller داخلی دارد. این یک قابلیت جدید در سوئیچ های سیسکو به حساب می آید. از دیگر قابلیت های این سوئیچ میتوان به StackPower ( stack کردن پاور چندین سوئیچ برای جلوگیری از power failure ) و تکنولوژی StackWise برای اتصال چندین سوئیچ به هم و تشکیل یک سوئیچ منطقی بزرگ اشاره کرد . این سوئیچ قادر است تا 480 گیگابیت در ثانیه پهنای باند را ارائه نماید. برای اتصال ماژول های شبکه یا NM ماژول ها 3 انتخاب وجود دارد. ماژول با 4 پورت گیگابیت و یا ماژول با دو پورت فیبر 10G و یا ماژول 4 پورت40G .
سوئیچهای سیسکو جدید سری MDS سیسکو
سیسکو با معرفی سوئیچهای سری MDS در شبکه و محیط های مبتنی بر SAN نشان داد که این حوزه قابلیت گسترش دارد . نیازهای ذخیره سازی و ارتباطی بصورت غیرقابل وصفی در حال رشد هستند. این نیاز ها روز به روز شبکه و ویژگی های جدیدی را تقاضا می کنند. اگر شبکه ی ذخیره سازی عملکرد خوبی نداشته باشد و آماده نباشد، داشتن NVMe ها بر روی سیستم های قدرتمند نیاز ها را مرتفع نمیسازد.
پیشنهاد جدید سیسکو برای کمک به مرتفع سازی این قبیل مشکلات استفاده از این دستگاه های جدید میباشد.کمپانی سیسکو برای سوئیچ های فیزیکی ، دو سوئیچ 32 گیگابایتی معرفی کرده است. این سوئیچ ها 48-Port MDS 9148T و 96-Port MDS 9396T نام دارند. هر دو این سوئیچ ها از FC-NVMe پشتیبانی خواهند کرد . این سوئیچ ها دارای قابلیت auto-zoning یا خودکار سازی منطقه ای هستند. امکان ارائه خدمات اتوماتیک را بصورت سریعتر فراهم می سازند. هر دو این دستگاه ها برای ارائه عملکرد بهتر به کاربران طراحی شده اند .
سوئیچ های سیسکو اترنت صنعتی
سوئیچ های صنعتی برای اتصال متفاوت شبکه مانند : توزیع انرژی در شعبه های الکتریکی و نظارت و کنترل عملکرد دوربین های امنیتی استفاده می شوند.
سوئیچ های اترنت صنعتی اتصال شبکه را بین محیط صنعتی و application شرکت های کسب و کار فراهم می نماید.سوئیچ های صنعتی به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند در دماهای بسیار بالا و موقعیت های سخت و در چند موقعیت مکانی دوام بیاورند و قرار بگیرند. یکی از ویژگی پر کاربرد سوئیچ های مدیریتی صنعتی این است که تنظیمات آن را در حالت VLAN پیکر بندی کنند. این ویژگی شرایطی را فراهم می کند که ابزار هایی که در یک دپارتمان کار می کنند به صورت یک گروه در نظر گرفته شوند.
سوئیچ های دیتاسنتر سیسکو و خانواده سوئیچ های Nexus
سوئیچ های نکسوس مخصوص دیتاسنتر و مراکز داده
- سوئیچ نکسوس 9000 ( Cisco Nexus 9000 )
- سوئیچ نکسوس 7000 ( Cisco Nexus 7000 )
- سوئیچ نکسوس 5000 ( Cisco Nexus 5000 )
- سوئیچ نکسوس 3000 ( Cisco Nexus 3000 )
- سوئیچ نکسوس 2000 یا FEX
سوئیچ های نکسوس نسل جدید سوئیچ های دیتاسنتری سیسکو است . سیستم عامل آن با سوئیچ های سنتی کاتالیست فرق دارد. سوئیچ های نکسوس برای استفاده در شبکه های بزرگ و سازمانی که با حجم بسیار بالایی از دیتا سروکار دارند طراحی شده است.
ویژگی های انواع سوئیچ سیسکو NEXUS
بهترین ویژگی سوئیچ های نکسوس این است که پروتکل STP یا Spanning Tree Protocol در آن حذف شده است. میتوان از ظرفیت تمام لینک ها در بین سوئیچ ها استفاده نمود. stp پروتکل و تکنولوژی است که با بلاک کردن تعدادی از لینک بین سوئیچ های سیسکو ، از بوجود آمدن loop در شبکه جلوگیری میکند . در حالی که ما در این حالت تعدادی از لینک های با ارزش بین سوئیچ ها را از دست میدهیم. سیستم عامل این سری از سوئیچ های سیسکو NX-OS بوده و با سیستم عامل های قبلی سیسکو که IOS نام دارد متفاوت است. مفاهیم و تکنولوژی های جدیدی در این سری از سوئیچ ها معرفی شده است . میتوانیم به VXLAN ، vPC ، vDC و FEX اشاره کنیم.
سوئیچ های سری 2000 نکسوس که به سوئیچ های FEX معروف هستند . همانند: line card ها که در سوییچ 6500 سیسکو بوده و عملکردی شبیه آن دارند. با این تفاوت که این سوئیچ ها در قسمت بالایی رک ها نصب شده اند . وظیفه اتصال سرورها ، تجهیزات ذخیره سازی و … را دارند . سپس ارتباط بین سوئیچ های fex و سوئیچ های parent که نکسوس 5000 یا 7000 میتواند باشد از طریق لینک های پرسرعت 10G یا 40G برقرار می شود.
سوئیچ های سری fex نکسوس سیسکو با توجه به پارت نامبر و مدل های مختلف توانایی ارائه پورت های با سرعت 10G,40G را دارد . که در صورت نیاز به سرعت های بالاتر برای ارتباط بین این سوییچ و سوئیچ سری 5000 یا 7000 از etherchannel استفاده میکنیم. سوئیچ های سری 3000 نکسوس سیسکو برای نصب بصورت top of rack طراحی شده اند . توانایی ارائه 24 تا 128 پورت شبکه را دارند. از قابلیت های این سوئیچ که هم در لایه 2 و هم لایه 3 میتواند مورد استفاده قرار بگیرد را میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- پشتیبانی از ابزارهای automation مانند Ansible و Puppet در مدیریت و اتوماتیک کردن فرایندها در زیرساخت شبکه و SDN که از قابلیت های NX-OS به حساب می آید.
- پشتیبانی از NX-API در دسترسی به خط فرمان سوئیچ از طریق پروتکل http و https که از JSON و XML نیز در ساختار آن پشتیبانی میگردد.
- پشتیبانی از VXLAN
مشخصات فنی سوئیچ سیسکو2960
سیسکو از یک نامگذاری خاص برای مدل های خود استفاده میکند. سیسکو با شماره گذاری و حروف مدل های خود را از هم متمایر میکند.
برای نمونه پارت نامبر زیر را برای شما مثال میزنیم :
WS-C2960G-24TC-L
- WS – این حروف که در ابتدای نام تمام سوئیچ های سیسکو قرار دارد به معنای wayer switch می باشد.
- c2960 برای نام گذاری مدل ها و لایه های کاری سوئیچ های خود از شماره گذاری استفاده میکند که اولین شماره نشان دهنده لایه سوئیچ سیسکو می باشد.
- G این حرف که یک مدل نام گذاری دیگر سیسکو است که ممکن است X , G , S و یا حتی بدون هیچ حرفی باشد .
- عددی که در اینجا درج میشود تعداد پورت ها را نشان میدهد.
- TC حروف تخصصی سیسکو است .
- T به معنای این است که سوییچ معمولی است.
- اگر در پارت نامبر سوئیچ حرف P را مشاهده کردید به معنای این است که سوئیچ POE می باشد یعنی سوئیچ قابلیت انتقال برق از روی پورت های خود برای روشن کردن IPPHONE و دوربین را دارد.
- اگر حرف D را در پارت نامبر مشاهده کردید به این معنا است که این مدل سوئیچ سیسکو دارای پورت 10G یا 10 گیگابایت می باشد.
- F به معنی FULL که در سوئیچ های 48 پورت دیده میشود.
سوئیچ سیسکو 2960
سوئیچ های Catalyst سیسکو دارای قابلیت برنامه ریزی یا (Managed) هستند. سوئیچ های سری 2960 همگی در لایه دوم شبکه قرار دارند و اصطلاحا لایه 2 ای هستند . از سوئیچ های لایه 2 با نام سوئیچ های access یا سوئیچ های دسترسی یاد می شود . کامپیوتر های دستکتاپ ، لپ تاپ ها ، دوربین های مدار بسته ip و … از جمله دستگاه هایی هستند که به سوئیچ های اکسس متصل میشوند . سوئیچ های اکسس (access) را میتوان جهت مسیریابی (routing) به سوئیچ های core متصل کرد. core سوئیچ ها در لایه سوم شبکه قرار دارند واصطلاحا لایه 3 ای هستند .
بیشتر مدل های این سری دارای قابلیت نصب در رک یا اصطلاحا rackmount (رک مونت) هستند .
اصطلاح 1u نشان دهنده این است که سوئیچ شبکه ، تنها یک یونیت از رک شبکه را اشغال میکند.
از پروتکل های قابل اجرا در سری 2960 سیسکو میتوان به ( vlan . vtp . stp , port security ) و … نام برد. سوئیچ های 2960 به دسته های ( s, g ,x ) تقسیم بندی میشوند.
در مدل هایی که این حروف ، در پارت نامبر وجود ندارد سوئیچ سیسکو با پورت 100 و اپ لینک 1000 میباشد .
انواع سوئیچ سیسکو 2960
- سوئیچ 2960 poe
سوئیچ های 2960 دارای قابلیت POE بوده و تغذیه برق دیوایس های موجود در شبکه مانند آی پی فون ها و دوربین های مدار بسته را تامین میکنند .
برای مثال مدل های : ws-c2960-48pst-l و WS-C2960-24PC-L از معروف ترین سوئیچ های poe سیسکو هستند .
- سوئیچ 2960 سری G
سوئیچ های 2960 سری g ، همگی دارای پورت های با سرعت 1000 مگابایت بر ثانیه یا اصطلاحا گیگ هستند .
برای مثال مدل های : WS-C2960G-24TC-L و WS-C2960G-48TC-L از این سری هستند .
- سوئیچ 2960 سری S
سوئیچ 2960 سری S دارای پورت های با سرعت 1000 گیگ هستند و علاوه بر این تمامی آپ لینک های آنها اسلات فیبر نوری می باشد و باید از ماژول های فیبر نوری با خروجی فیبر یا اترنت برای آپ لینک استفاده کرد .
برای مثال مدل های : WS-C2960S-48FPS-L و WS-C2960S-48TS-L از این سری هستند .
- سوئیچ 2960 سری X
سوئیچ 2960 سری X سیسکو ، سری جدید (new) سوئیج های سری 2960 هستند و البته قیمت بیشتری نسبت به سری های دیگر دارند .
برای نمونه مدل های : WS-C2960X-24PS-L و WS-C2960X-48FPS-L از این سری هستند .
سوئیچ سیسکو سری 2960 به دو دسته 2960 و 2960S تقسیم می شود که تفاوت این دو در سرعت انتقال دیتا می باشد در سری 2960S پورت ها به صورت گیگابیت اترنت و در سری 2960 پورت ها به صورت 10/100 و یا Fast Ethernet می باشند .
قابلیت های سوئیچ سیسکو سری Catalyst 2960-S با نرم افزار LAN Lite :
دارای 24 و 48 پورت گیگابیت اترنت
یک پورت uplink به صورت SFP
پورت USB جهت بک آپ گیری
قابلیت های سوئیچ سیسکو سری Catalyst 2960 با نرم افزار LAN Lite :
دارای پورت های Fast Ethernet با قابلیت PoE و 15.4 وات در هر پورت
دارای پورت گیگابیت برای uplink
عیب یابی پیشرفته
یک آدرس IP جهت مدیریت 16 سوئیچ
انواع مدل سوئیچ سیسکو 2960
- Cisco Catalyst 2960S-48TS : دارای 48 پورت گیگابیت اترنت ، دو پورت Gigabit Ethernet به صورت SFP برای uplink
- Cisco Catalyst 2960S-24TS : دارای 24 پورت گیگابیت اترنت ، دو پورت Gigabit Ethernet به صورت SFP برای uplink
- WS-C2960-8TC: دارای 8 پورت Fast Ethernet و یک پورت Uplink گیگابیت اترنت صورت SFP
- WS-C2960-24: دارای 24 پورت Fast Ethernet
- WS-C2960-24TC: دارای 24 پورت Fast Ethernet و دو پورت Uplink گیگابیت اترنت صورت SFP دو منظوره
- WS-C2960-24PC: دارای 24 پورت Fast Ethernet به صورت PoE و دو پورت Uplink گیگابیت اترنت صورت SFP دو منظوره
- WS-C2960-24LC: دارای 24 پورت Fast Ethernet که 8 عدد از پورت ها به صورت PoE میباشند و دو پورت Uplink گیگابیت اترنت صورت SFP دو منظوره
- WS-C2960-48TT: دارای 48 پورت 10/100 و دو پورت 10/100/1000 TX جهت uplink
- WS-C2960-48TC: دارای 48 پورت 10/100 و دو پورت گیگابیت اترنت جهت uplink به صورت SFP
- WS-C2960-48PST: دارای 48 پورت 10/100 به صورت PoE و دو پورت 10/100/1000 جهت uplink و دو SFP Uplink
در این مقاله سعی بر آن بود تا شما را با تعریف انواع سوئیچ سیسکو شبکه آشنا کنیم. چنانچه سوالی مد نظرتان بود ، می توانید در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.
انواع سوئیچ سیسکو را میتوانید ازشرکت خدمات شبکه اعتماد شبکه پرهام تهیه نمایید.
مطلب جامعی بود
فروش تجهیزات سیسکو و انواع سوییچ رو دارید.؟
بله . در خدمت شما هستیم .
به بخش محصولات مراجعه نمایید.
https://parhamtn.com/product-category/%d8%aa%d8%ac%d9%87%db%8c%d8%b2%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%da%a9%d8%aa%db%8c%d9%88-%d8%b4%d8%a8%da%a9%d9%87/
Excellent site. Plenty of useful information here. Katrine Osborn Hunt
tnx
Hey very nice site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. Daune
tnx
There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in options also. Evy
.that’s kind of you