درباره تست فلوک فیبر نوری چه می دانید؟ اصلا می دانید فیبر نوری چیست و تست فلوک فیبر نوری چگونه تستی است؟!
آنان که کم و بیش از شبکه های کامپیوتری سر در می آورند، بهتر از هر کسی در جریان اهمیت کابل کشی در این شبکه ها هستند. در صورتی که شبکه مورد نظر جزء شبکه های حفاظتی باشد، این اهمیت به اوج خود رسیده و احتمال پذیرش خطا در کابل کشی به صفر می رسد. از همین رو اکیدا توصیه می گردد که کابل کشی شبکه تا حد امکان به درستی انجام شده و بدین ترتیب؛ احتمال بروز هرگونه آسیب به شبکه کاهش پیدا کند. این موضوع زمینه ساز رواج استفاده از تست های مختلف برای اطمینان از صحت کابل کشی شبکه شده است. تست فلوک فیبر نوری، یکی از معتبرترین تست های موجود در این زمینه محسوب می شود که برتر از همتایان خود نمود پیدا کرده و به اوج محبوبیت رسیده است.
مایلید به اتفاق با کابل کشی شبکه و انواع کابل شبکه که کابل فیبر نوری یکی از کاربردیترین آنهاست، آشنا شده و سپس به موشکافی تست فلوک فیبر نوری بپردازیم؟!
موضوع | توضیحات |
تست فلوک فیبر نوری | یکی از معتبرترین تستها برای اطمینان از صحت کابلکشی شبکه است. |
اهمیت کابلکشی | کابلکشی صحیح و دقیق از اصلیترین پیشنیازهای دستیابی به شبکهی سریع و عاری از خطاست. |
انواع کابلها | کابلهای مسی و فیبر نوری. |
ویژگیهای کابل فیبر نوری | پهنای باند بهتر، سرعت انتقال بالاتر، انعطافپذیری بیشتر، کاهش تاخیر انتقال داده، پشتیبانی از فواصل طولانی و افزایش امنیت. |
عملکرد تست فلوک فیبر نوری | بررسی عملکرد لینک و کابلهای فیبر نوری از طریق اندازهگیریهای مختلف مانند افت برگشت نوری و تلفات درج. |
انواع تست | تست چنل و تست پرمننت. |
هزینه تست فلوک | تایید قیمت به فاکتورهای متعدد مانند محل انجام تست، تعداد تستها، نوع کابلها و کیفیت بستگی دارد. |
همه چیز درباره کابل کشی شبکه
کابل کشی شبکه که در اصطلاح تخصصی تر از آن تحت عنوان اجرای پسیو شبکه نیز یاد می کنند، به مجموعه ای از مراحل مهم زیرساختی اطلاق می گردد. انجام دقیق و ماهرانه این مراحل از اوجب واجبات است. حتما می پرسید چه مراحلی؟! خدمتتان عرض خواهیم کرد.
مهم ترین مراحل کابل کشی که تاثیر غیر قابل انکاری در عملکرد نهایی شبکه دارند، به قرار زیرند:
- سینی گذاری
- ترانکینگ
- لوله گذاری
- داکت کشی
- اتصال نقاط شبکه از طریق کابل های شبکه مسی و فیبر نوری
به عبارت ساده تر؛ کابل کشی یا اصطلاحا Network Cabling؛ عبارت است از نصب و اتصال کابل شبکه بین تجهیزات و نودهای موجود در شبکه تا سوئیچهای واقع در رک. کابل کشی صحیح و دقیق؛ یکی از اصلیترین پیش نیازهای دستیابی به یک شبکه سریع و عاری از خطاست که عدم توجه به آن میتواند حسابی به ضررتان تمام شود. این کار طبق مجموعه ای از اصول، قوانین و استانداردها صورت پذیرفته و در نهایت صحت و کیفیت آن از طریق تست های موجود در این زمینه بررسی میشود.
آشنایی مختصر و مفید با کابل شبکه و انواع آن
کابل شبکه؛ سیمی مسی یا شیشهای است که به منظور اتصال کامپیوترها، روترها، سوئیچها و سایر تجهیزات موجود در شبکه به یکدیگر و انتقال اطلاعات بین آنها استفاده می شود. با این اوصاف میتوان گفت کابلها؛ رسانههایی مسی یا شیشه ای هستند که داده در آن ها جریان یافته و از یک مولفه شبکه به مولفه دیگر منتقل می گردد. کابل های شبکه که هرچه از اهمیت کاربردشان در شبکه های کامپیوتری برایتان بگوییم، حق مطلب را ادا نکرده ایم؛ در انواع متعدد و متنوعی موجودند. این که از میان کابل های موجود، کدام کابل را برگزیده و در شبکه مورد نظرتان به کار بگیرید؛ به فاکتورهای متعدد و متنوعی بستگی دارد. از جمله مهم ترین این فاکتورها می توان موارد زیر را برشمرد:
- ساختار شبکه
- توپولوژی شبکه
- معماری سیستم
شناخت انواع کابل شبکه و ویژگی ها و قابلیت های آن ها، نقش چشمگیری در راه اندازی شبکه ای موفق ایفا می کند. به یاد داشته باشید که راه اندازی درست و اصولی شبکه شما را از شر دردسرهای عیب یابی سیستم نجات می دهد. در غیر این صورت می بایست ساعت ها و حتی روزها وقت بگذارید، عیب یابی کرده و رفع ایراد نمایید تا به شبکه ای ایده آل دست پیدا کنید. بر همین اساس لازم است بدانید که کابل های شبکه را از نظر جنس به دو دسته کابل های مسی و کابل های فیبر نوری، تقسیم بندی می کنند. در ادامه هر یک از این کابل ها را معرفی و به اختصار مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
کابل شبکه مسی در یک نگاه!
کابل های شبکه مسی که استفاده از آن ها در دنیای امروز به تدریج رو به منسوخ شدن گذاشته، عمدتا در سیم کشی های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند. این دسته از کابلها که در دو نوع کواکسیال و زوج سیم به هم تابیده تولید میشوند، با استفاده از جریان الکتریکی و ولتاژ به انتقال سیگنالهای موجود می پردازند. نکته قابل توجه در مورد کابل های مذکور این است که هرچه میزان مس به کار گرفته شده در ساختار آن ها بیشتر باشد، پهنای باند و در نتیجه توانایی آن ها در انتقال اطلاعات بیشتر خواهد بود.
کابل شبکه فیبر نوری و هر آنچه لازم است درباره آن بدانید!
کابل فیبر نوری یکی از پرفروش ترین تجهیزات جانبی در صنعت سیم و کابل محسوب می شود که انتقال سریع اطلاعات را ممکن می سازد. این کابلها که در مقایسه با سایر کابلهایِ سنتیِ استفاده شده در زمینه انتقال داده نازک تر و سبک ترند، کار انتقال اطلاعات را در فواصل طولانی انجام می دهند. تمام این مزایا دست به دست هم داده و کابل فیبر نوری را به گزینهای ایدهآل برای استفاده در کاربریهای گوناگون، علی الخصوص شرکتها و بیزینس ها تبدیل نموده اند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که کابل های فیبر نوری، انتقال داده در مسیرهای طولانی را از طریق رشته های ساخته شده از شیشه خالص انجام می دهند. در واقع انتقال اطلاعات در این کابل ها بر عهده پالس های نوری است. در صورت استفاده از انواع کابل فیبر نوری در کابل کشی شبکه، پای مزایای متعدد و متنوع بسیاری را به شبکه کامپیوتری باز میکنید که مهمترین آن ها به قرار زیرند:
- پهنای باند بهتر
- سرعت انتقال بالاتر
- انعطاف پذیری بیشتر
- کاهش تاخیر انتقال داده
- پشتیبانی از فواصل طولانی
- افزایش امنیت
- …
گفتنی است که کابلهای فیبر نوری در دو نوع سینگل مود (تک حالته) و مالتی مود (چند حالته)، طراحی و تولید شده و در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرند.
تست فلوک کابل شبکه چیست؟
پس از انتخاب کابل مسی یا فیبر نوری به عنوان کابل حامل اطلاعات در شبکه و انجام کابل کشی های لازم، می بایست از صحیح و بی نقص بودن کابل کشی انجام شده، اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که کابل کشی به درستی انجام شده باشد، کابل ها قطع نبوده و شبکه به درستی کار می کند. در غیر این صورت موفق به راه اندازی شبکه نخواهید شد. برای اطمینان از بی عیب بودن کابل کشی، از تستی تحت عنوان تست فلوک استفاده می کنند. این تست کابل شبکه با استفاده از دستگاهی تحت عنوان دستگاه فلوک که یکی از کارآمدترین ابزارهای عیب یابی پسیو شبکه محسوب می شود، قابل انجام است. فرقی نمی کند از چه کابلی استفاده می کنید؛ تستر فلوک بهترین و شناخته شده ترین تستری است که برای آنالیز کابل کشی شبکه پیش رو دارید!
آشنایی مختصر و مفید با دستگاه تست فلوک فیبر نوری
دستگاه تست فلوک فیبر نوری که آن را با نام تستر فلوک فیبر نوری نیز می شناسند، دستگاهی کاربردی و ساخت کمپانی Fluke آمریکاست. اصلی ترین وظیفه ای که این دستگاه برای انجام آن طراحی و تولید شده، عیب یابی کابل های فیبر نوری در کابل کشی شبکه است. مهندسان شبکه با استفاده از دستگاه مذکور به آنالیز کیفیت کابلکشی، متراژ کابلها، سرعت شبکه و… پرداخته و ایرادات موجود در شبکه و محل دقیق آنها را شناسایی میکنند.
همه چیز درباره تست فلوک فیبر نوری
تا بدین جا دریافتیم که تست فلوک فیبر نوری را با هدف بررسی عملکرد لینک و کابلهای فیبر نوری استفاده شده در کابل کشی شبکه، مورد استفاده قرار می دهند. به عبارت سادهتر به فرآیند تایید عملکرد کابلکشی فیبر نوری که شامل اندازهگیریهای مختلفی همچون افت برگشت نوری، تلفات درج و طول فیبر است، تست فلوک فیبر نوری گفته میشود. این تستِ فوق العاده اطلاعات دقیق و جامعی از کابل، فیبر و سایر تجهیزات موجود در شبکه ارائه می دهد. به عقیده تکنسین های شبکه، تست فلوک فیبر نوری بهترین تست اندازه گیری کیفیت و عیب یابی پسیو شبکه است.
دلیل اهمیت تست فلوک فیبر نوری
شاید این سوال ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد که دلیل اهمیت تست فلوک فیبر نوری چیست؟!
این تست را در طول عمر شبکه و در نقاط مختلف کابلکشی انجام میدهند تا بدین ترتیب از عملکرد مناسب قبل و بعد از نصب کابل های شبکه، مطمئن شوند. گفتنی است که انجام تست سلامت در صورت افزودن کابل جدید به شبکه، اضافه کردن تجهیزات یا ایجاد تغییر نیز الزامی می باشد.
تست فلوک فیبر نوری چه اطلاعاتی را در اختیار تکنسین ها قرار می دهد؟
شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که در صورت استفاده از تست فلوک فیبر نوری به چه اطلاعات مفیدی، دست خواهیم یافت؟!
تست فلوک فیبر نوری قطع یا وصل بودن کابل ها را مورد ارزیابی قرار داده و نتیجه را به شما اطلاع می دهد. در صورتی که کار کابل کشی را به درستی انجام داده باشید، نتیجه تست فلوک مطلوب خواهد بود. در غیر این صورت تست فلوک شبکه عدم صحت کابل کشی را به شما گزارش می دهد. در چنین شرایطی می بایست نسبت به رفع ایرادات شناسایی شده، اقدام نمایید تا شبکه به درستی راه اندازی شود.
تست فلوک فیبر نوری؛ کیفیت کابل و تجهیزات به کار گرفته شده در شبکه را مورد آزمایش قرار داده و کابل ها و تجهیزات معیوب را شناسایی می کند. در صورتی که هر یک از کابل ها یا تجهیزات مذکور دارای نقص باشند، توسط تکنسین های شبکه تعمیر یا تعویض می گردند.
آزمایش کیفیت فیوژنهای زده شده و گزارش خمش بیش از حد کابل ها، از دیگر اطلاعات مهمی هستند که تست فلوک فیبر نوری در اختیار تکنسین های شبکه قرار میدهد.
انواع تست فلوک فیبر نوری
تست فلوک فیبر نوری به دو صورت چنل و پرمننت قابل انجام است. تست چنل نمونه ابتدایی تست فلوک فیبر نوری محسوب می شود. در این روش دو سر کابل شبکه را به ماژول متصل نموده و سپس کابلها را با استفاده از پچ کورد به دستگاه وصل میکنند. بدین روش تست فلوک انجام و ایرادات موجود مشخص می شوند.
تست فلوک پرمننت که نمونه دقیق تر و کامل تری از تست فلوک است، نتایج مطمئن تری ارائه می دهد. در این روش کابل های شبکه را به جای ماژول به کیستون زده و سپس کیستون را به دستگاه فلوک فیبر نوری وصل می کنند. لازم به ذکر است که در طی انجام این تست کابل های شبکه را علاوه بر کیستون، به سایر تجهیزات موجود در شبکه نیز متصل می کنند. با این اوصاف اگر بگوییم تست پرمننت در مقایسه با تست چنل واقعی تر و دقیق تر است، گزاف نگفته ایم.
هزینه تست فلوک فیبر نوری
در صورت روی آوردن به تست فلوک فیبر نوری با پرداخت هزینه ای اندک، گامی بلند در راستای بهبود عملکرد شبکه بر می دارید. در واقع شما هزینه ای ناچیز پرداخت می کنید و در عوض از کلیه مزایا و کاربردهای این تست فوق العاده بهره مند می گردید. اگر جویای قیمت دقیق تست مذکور هستید، باید خدمتتان عرض کنیم که هزینه این تست تابع فاکتورهای متعدد و متنوعی بوده و تعیین مبلغ دقیق آن امکان پذیر نیست. مهم ترین پارامترهای اثرگذار بر هزینه تست فلوک فیبر نوری عبارتند از:
- محل انجام تست
- تعداد تست های انجام شده
- نوع تست
- نوع کابل ها
- پراکندگی تجهیزات
- برند
- کیفیت
- …
شرکت اعتماد شبکه پرهام معتبرترین و منصف ترین مرکز ارائه دهنده خدمات تست فلوک فیبر نوری است. با اعتماد به این مرکز بزرگ با صرف ایده آل ترین هزینه، از بهترین خدمات ممکن بهره مند شوید!
سخن پایانی
همان طور که در جریان هستید، صنعت تجهیزات شبکه در دنیای امروز با سرعت غیر قابل باوری در حال پیشرفت است. این موضوع بر اهمیت توجه به زیرساخت های شبکه از جمله کابل کشی افزوده است. پر واضح است که در پی اهمیت یافتن شیوه صحیح کابل کشی، پای تست های عیب یابی پسیو شبکه نظیر تست فلوک فیبر نوری به ماجرا باز می شود. تست فلوک فیبر نوری که به دو روش چنل و پرمننت قابل انجام است، بهترین و پربازده ترین تستی است که می توانید برای عیب یابی شبکه از آن استفاده کنید.