تستر های شبکه به منظور اندازه گیری کیفیت کابل و همچنین تجهیزات به کار برده شده در شبکه و همچنین سرعت انتقال اطلاعات بر روی بستر یک شبکه را می توانند اندازه گیری کنند. با توجه به اینکه تجهیزات شبکه روز به روز در حال توسعه و به روز شدن هستند ، کار در حوزه شبکه بسیار پیچیده و گسترده است، به همین علت برای عیب یابی، تست و بررسی عملکرد تجهیزات و اطمینان از نحوه پیاده سازی و کابل کشی شبکه، به دستگاه های پیشرفته و به روز نیاز داریم که این مشکلات را شناسایی و نوع و علت آن ها را مشخص نماید.
با توجه به نوع دستگاه تستر شبکه، اطلاعات متفاوتی می توان در گزارش ارائه شده به دست آید؛ ولی به صورت کلی می توان اطلاعاتی در مورد احتمال قطعی در طول مسیر، میزان متراژ و افت ولتاژ و … اشاره کرد. تسر های زیادی با مشخصات و مدل های گوناگون در بازار موجود هستند که هرکدام با توجه به کارخانه سازنده آن اطلاعاتی را در اختیار کارشناسان قرار می دهند. محصولات تولیدی شرکت فلوک یکی از بهترین و معتبر ترین نوع تستر موجود در دنیا است.
برتری دستگاه های تستر فلوک نسبت به سایر نمونه های موجود در بازار به دلیل کامل بودن اطلاعات خروجی در گزارش تستی است که این نوع تستر را نسبت به نمونه های مشابه متمایز می سازد. در این نوع تست علاوه بر امکان سنجی ای که روی کابل ها انجام می شود تجهیزات و اتصالات طول مسیر و استاندارد های لازم نیز مود بررسی قرار می گیرد و در دستگاه ذخیره می شود و در نهایت می توان گزارشی کامل در اختیار داشت.
خدمات و گزارش تست فلوک شبکه:
دستگاه تست فلوک بهترین نوع دستگاه برای تست و آنالیز پسیو شبکه و تجهیزات استفاده شده است که ارزیابی کاملی از شبکه را به ما ارائه میدهد. از جمله مواردی که در پیاده سازی و اجرای شبکه و رفع اختلالات آن، می توان به آن اشاره کرد تکنولوژی پیشرفته دستگاه تستر فلوک می باشد که برای تهیه و تنظیم گزارش تست آماری مکانیزم های پسیو شبکه از آن استفاده می شود.
در زیر به برخی از ویژگی ها و خدمات تست فلوک اشاره می شود:
- گزارش محل دقیق وجود نویز در مسیر کابلکشی
- تست دقیق و کامل تجهیزات فزیکی شبکه شامل کابل ، کیستون ، پچ پنل ، پچ کورد
- مشخص نمودن یا غیراصلی بودن تجهیزات پسیو شبکه
- مشخص کردن متراژ دقیق کابل کشی ها گزارش اشکالات اتصالات پچ پنل و کیستون
- گزارش قطع بودن یا ضعیف بودن نحوه اتصال رشتههای کابل به کیستون
- گزارش وجود کشش یا خمش بیش از حد و محل دقیق آن در مسیر کابل کشی
- گزارش میزان خلوص مس استفاده شده در کابل شبکه
- تست مقاومت و میزان رسانایی کابل شبکه
تست فلوک در کابل های شبکه
کیفیت کابل های شبکه نقش بسیار مهمی را در ارتقای زیر ساخت ها برای شرکت ها و سازمان ها ایفا می کنند. برخی از کابل های شبکه موجود در بازار با استاندارد های TIA و ISO مطابقت ندارند و اغلب منجر به خرابی شبکه و ایجاد مشکلات برای سازمان ها و کارفرمایان می شود. برای اطمینان از کیفیت و عملکرد کابل های شبکه نیازمند تست کابل ها و تجهیزات استفاده شده به وسیله دستگاه تست فلوک و به صورت حرفه ای هستیم تا برخی الزامات استاندارد های TIA یا ISO را برآورده کنند .متراژ استاندارد کابل شبکه برای انجام تست فلوک در هر دو نوع چنل و پرمننت مقدار 90 متر طول کابل شبکه می باشد اما میتوان این تست را بر روی متراژهای مختلف کابل هم انجام داد و پارامترهای به دست آمده در گزارش را بررسی نمود.
دستگاه تستر فلوک قابلیت انجام تست انواع کابل های شبکه AT5,CAT5e,CAT6,CAT6A,CAT7,CAT8 را دارد. برای تست کابل ابتدا باید هر دو سمت کابل کیستون نصب شده و یک سمت کابل به Main و یک سمت دیگر آن را به Remote وصل می شود. در گام بعدی برای شروع تست کابل، نوع کابل و نوع تست را برای آنالیز در Main دستگاه تستر مشخص می کنیم و پس از مشخص کردن و ست کردن پارامتر های مورد نظر اجرای تست را با زدن دگمه تست آغاز می کنیم. نتیجه و گزارش تست های انجام شده را میتوان به طور مستقیم از طریق خود دستگاه مشاهده یا از طریق ذخیره و ارسال به کامپیوتر و مورد ارزیابی قرار داد. همچنین ما در مقاله بهترین تستر کابل شبکه کدام است؟ به معرفی 4 تستر پرداخت ایم که نیز میتنوانید این مقاله را بخوانید و انتخاب اگاهانه تری داشته باشید.
نحوه صحیح نصب کیستون و سوکت های شبکه برای تست فلوک
نصب سوکت یکی از قسمت های اصلی در انجام تست فلوک است؛ به نحوی که با اتصال کیستون ها به دو طرف کابل شبکه تستر آماده اجرای آنالیز شبکه می شود. البته باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که نسبت به کابل های موجود کیستون های مناسب همان کابل تهیه ،تست و استفاده شود. طریقه نصب سوکت در کابل های شبکه فویل و شیلدار موضوعی است که خیلی از افراد با آن مشکل دارند. اهمیت نصب کیستون شبکه به دو سر کابل به اندازهای است که گفته میشود اگر به درستی این اتصال صورت نگیرد، حتی اگر کابل دارای گارانتی و ضمانت تست فلوک باشد، قادر به پاس کردن تست نخواهد بود و آنالیز شبکه به مشکل برخواهد خورد. بنابراین بهتر است که برای شبکه های انتقالی که نیاز به سرعت و حجم انتقال داده بالایی دارند، مثل مراکز داده، سازمان های بزرگ، بانک ها و دانشگاه ها از کابلهای شبکه و تجهیزاتی با کیفیت بالا استفاده شود که تست فلوک پرمننت (permanent) را پاس کند.
انواع تست فلوک
تست فلوک کابل های شبکه مسی به دو روش پرمننت و چنل انجام می گیرد که در ادامه توضیحات مختصری در مورد این دو روش ارائه خواهیم داد. استاندارد تست فلوک در هر دو نوع چنل و پرمننت مقدار 90 متر طول کابل می باشد اما میتوان این آزمایش را بر روی متراژهای مختلف کابل هم انجام داد و پارامترها را بررسی کرد. بهتر است برای مکان هایی که سرعت و دقت حجم انتقال دادهها برای مشتری یا کارفرمای ما مهم است، از کابلهای شبکه و تجهیزاتی استفاده شود که تست پرمننت را پاس شده و دارای کیفیت بالایی می باشند.
1.تست چنل پرمننت
تست فلوک چنل Channel : نمونه ی ساده تری از تست کابل شبکه است که ابتدا دو سر کابل شبکه کیستون نصب شده و با استفاده از پچ کورد شبکه ، کابل ها به دستگاه متصل شده و سپس تست فلوک چنل را انجام می شود.
2.تست پرمننت
تست فلوک پرمنت Permanent : نمونه ی کامل تر از تست روش قبلی است که در این روش کابل را کیستون زده و به وسیله ماژول های پرمننت که متعلق به خود تستر فلوک می باشد، کابل را به دستگاه متصل کرده و شروع به انجام تست فلوک می کنیم.
در رابطه با تست فلوکی چیست و چرا در کابل شبکه اهمیت دارد؟ در وبسایت discountedcables.com آمده است که :
Beyond Basic Connectivity: While a simple continuity tester might verify that a cable can pass electrical signals, Fluke testing dives deeper. It analyzes signal strength, frequency response, and susceptibility to interference. These invisible factors can create subtle bottlenecks or data errors that compromise the true performance of your network.
Ensuring Performance & Standards Compliance: Ethernet cables are governed by a set of international standards outlining parameters for speed, bandwidth, and construction quality. Fluke testers rigorously confirm whether a cable adheres to these standards, ensuring it delivers the advertised performance it promises. This translates into the reliable, high-speed data transmission that underpins modern business and critical operations.
تفاوت تست فلوک چنل و پرمننت
اگر به دنبال تست یک شبکه جدید با پیوند های تازه نصب شده هستید، دانستن یا نشان دادن این که کابلکشی افقی بر طبق استانداردها عمل میکند، ضروری است. در چنین شرایطی، با در نظر گرفتن تفاوت تست چنل و پرمننت، استفاده از تست پرمننت توصیه میشود. امروزه، اغلب کاربران گواهیدهندهها، شبکههای LAN را نصب میکنند و بر همین اساس، ترجیح میدهند از تست پرمننت استفاده کنند.
تفاوت تست چنل و پرمننت در این است که در پرمننت بر خلاف چنل، امکان بررسی کارایی لینکها در آینده نیز وجود دارد. زیرا کارایی لینکهای پرمننت در هر زمان متناسب با کارایی آنها در زمان نصب میباشد. بر همین اساس، در ادامه کار تست چنل، در صورتی که در انتقال داده مشکلی وجود داشته باشد یا ایجاد شود، بررسی لینکهای پرمننت باعث اطلاع از آنها شده، و امکان حل این مشکلات را فراهم میکند. در نهایت، با انجام آزمایش چنل میتوان احتمال وجود مشکل را به پچ کوردها محدود کرده و برای یافتن آنها اقدام کرد.
پارامترهای تست فلوک و کابرد آن ها
- پارامتر Wiremap
این پارامتر برای شناسایی و تشخیص اشکالات فیزیکی در شبکه است که شامل نصب صحیح سوکت ها در انتهای کابل، هرگونه اتصال کوتاه بین 2 یا چند رشته کابل, قطعی 1 یا چند رشته, چیدمان صحیح رشته ها و غیره…
- پارامتر Propagation Delay
یکی از پارامترهای تست فلوک که تاخیر در انتشار به مدت زمانی گفته می شود که یک سیگنال از یک طرف کابل ارسال و در طرف دیگر دریافت می شود که بر اساسmilliseconds,nanosecond, picosecends سنجیده می شود.
- Delay Skew
یکی از پارامترهای تست فلوک است که نمایش دهنده ی میزان اختلاف زمان انتشار سیگنال در سریع ترین زوج سیم با کندترین زوج سیم است که معمولا بین 25-30 نانو ثانیه برروی 100 متر کابل می باشد.
- Cable Lenght
این پارامتر برای محاسبه طول کابل به کار میرود که با استفاده از این پارامتر اطمینان حاصل می شود که طول کابل از استاندارد 100 متر بیشتر نشود.
- Insertion Loss
میزان افت سیگنال در انتهای یک خط نسبت بهInsertion Loss اولیه که برروی خط ایجاد شده اشاره می کند که این افت توسط مقاومت الکتریکی کابل مسی ایجاد شده یا افت انرژی توسط عایق های روی کابل یا میزان امپدانس ایجاد شده توسط کانکتور ها است. این پارامتر معمولا بر حسبdB با یک علامت منفی (-) مشخص می شود. میزان این مقدار با زیاد شدن طول و فرکانس کابل افزایش میابد.
- Return Loss
مقدار سیگنال برگشتی به سمت فرستنده می باشد که این مقدار سیگنال برگشتی توسط اختلاف امپدانس کابل یا کانکتور بوجود می آید که معمولا به علت کشیدگی بیش از حد کابل یا معیوب بودن کانکتور پدید می آید.
- Near End-Cross Talk NEXT
مقدار نشتی سیگنال از یک زوج را نشان می دهد. این نشتی توسط زوج های دیگر وابسته به فاصله ای که از این زوج دارند دریافت و اندازه گیری می شود.در حالی که همه فکر می کنند نویز از بیرون وارد شبکه می شود. نشتی ناشی از زوج ها بر روی یکدیگر بزرگترین عامل نویز در سیستم های کابل کشی شبکه است. اگر میزان نشتی دریافتی روی یک زوج در سمت فرستنده اندازه گیری شود این پارامتر Next نامیده می شود.
- Powe Sum NEXT PS NEXT
جمع مقدار NEXT 3زوج بر روی زوج دیگر را PSNEXT گویند.
- The Equal-Level Far-End Crosstalk ELFEXT
میزان FEXT انتهای هر خط را می گویند. FEXT در عمل بسیار شبیهNEXT می باشد با این تفاوت که در انتهای کابل (در سمت گیرنده) اتفاق می افتد.
- Power Sum ELFEXT
جمع مقدارFEXT 3 زوج بر روی زوج دیگر راPSELFEXT گویند.
- Attenuation-to-Crosstalk ratio ACR
تفاوت بین افت سیگنال وNEXT که برحسب dB سنجیده می شود و مشخص کننده میزان قدرت افت سیگنال نسبت بهCrosstalk انتهای خط می باشد. در حالت معمول میزانACR باید در حدود 7dB باشد تا بتوانیم یک کارآیی خوب از کابل داشته باشیم. در بعضی مواقع لازم است از کابل هایSTP (ShieldedTwisted Pair) بجای UTP (UnshieldedTwisted Pair) استفاده کنیم تا میزان ACRرا بالا ببریم.
- Power Sum ACR PSACR
همانندACR می باشد با این تفاوت که ازPSNEXT برای تست استفاده می شود.
- DC Loop Resistance
میزان مقاومت برروی یک زوج را که در انتهای کابل بصورتLoop درآمده باشد و معمولا تحت تاثیر امپدانس قرار می گیرد.
بخش های دیگر پارامترهای عبارت اند از:
- cable ID: شناسه ای که کارشناس شبکه حین تست برای نامیدن یا شناسایی یک قطعه کابل تعیین نموده است. شما از روی این نام می توانید بفهمید که تست مربوط به کدام قطعه کابل می باشد.
- Date/Time: تاریخ و ساعت تست
- Headroom: هدروم: اگر بخواهیم با یک پارامتر کلی کیفیت کابل را بررسی کنیم هدروم را بررسی می کنیم. هدروم فاصله بین محدوده استاندارد و نتیجه تست کابل با واحد دسی بل است. پس به طور کلی هر قدر هدروم بزرگتر باشد لینک بهتری در اختیار داریم.
- Test Limit: مبنای مقایسه پارامترهای کابل را با محدوده مجاز تعیین می نماید.
- Cable Type: نوع کابل(UTP,FTP,SFTP) تحت تست را نشان می دهد که توسط اپراتور وارد می شود.
- Calibration Date : تاریخ کالیبراسیون دستگاه را نشان می دهد.
- Operator: نام کاربر یا همان اپراتور
- Software Version: نسخه نرم افزار دستگاه
- Limit Version: محدوده نسخه
- NVP : مخفف Nominal Velocity of Propagation یکی از پارامترهای تست فلوک است که به نسبت سرعت انتشار سیگنال در کابل به سرعت انتشار نور گفته می شود. به دو صورت ۰٫۷۲c یا ۷۲% نمایش داده می شود .تمام کابل های شبکه استاندارد دارای NVP بین ۰٫۶c و ۰٫۹c هستند.
- Model: مدل دستگاه فلوک
- Main S/N: شماره سریال دستگاه اصلی
- Remote S/N: شماره سریال دستگاه ریموت که به سر دیگر کابل وصل می شود.
- Main Adapter: مدل آداپتور سمت دستگاه اصلی
- Remote Adapter: مدل آداپتور سمت دستگاه فرعی یکی از پارامترهای تست فلوک است که طول کابل بر حسب فوت محدود به ۲۹۵ فوت باید باشد. چیزی حدود ۹۵ متر مقابل این خط طول زوج ۷ و ۸ را اندازه گیری کرده و مقدار ۲۸۷ رانشان می دهد. این مقدار حدودی است زیرا بر اساس تاخیر سیگنال الکتریکی محاسبه شده است. پس از همینجا مشخص گردید که اگر طول کابل شما بیش از ۹۵ متر باشد قطعا مورد تایید فلوک نیست و حتی اگر کابل هیچ مشکلی نداشته باشد آن را پاس نخواهد کرد. شما می توانید دستگاه را طوری تنظیم کنید که به جای فوت مقادیر طول را بر حسب متر نمایش دهد.
راه های ارتباطی با شرکت اعتماد شبکه پرهام:
شرکت اعتماد شبکه پرهام با در اختیار داشتن بروزترین تجهیزات تست فلوک و همچنین پرسنل مجرب ، آماده خدمت رسانی به ارگان های دولتی، شرکت های خصوصی ، سازمان ها و مشتریان عزیر در سراسر کشور می باشد.
برای اطلاع از قیمت تست فلوک کابل شبکه و تست تجهیزات شبکه به پارامتر های مختلفی مانند نوع دستگاه ، تعداد و پراکندگی نود های شبکه ، نوع تست، مکان ، محل و زمان تست و … بستگی دارد. جهت مشاوره ، سفارش و اجرای خدمات تست فلوک و میتوانید با کارشناسان ما در شرکت اعتماد شبکه پرهام در ارتباط باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در شرکت اعتماد شبکه پرهام به روش های زیر تماس بگیرید.
شماره تماس: 86081848
موبایل: 09398866797
وب سایت: www.parhamtn.com
سوالات متداول:
1.برای تجزیه تحلیل گزارش تست فلوک و پارامتر های به دست آمده از نرم افزاری باید استفاده کنیم؟
برای تبدیل کردن نتایج تست به یک فایل قابل استناد و تحلیل گزارش، نرم افزار هایی مثل LinkWare پیشنهاد می شود
2.انجام تست فلوک در محل پروژه هم دارید به چه روش باید اقدام کنیم؟
بله شرکت ما متناسب با نیاز مشتریان بروزترین دستگاه ها و مجربترین کارشناسان را جهت انجام تست به محل مشتری اعزام می کند. شما میتوانید با شماره هایی که داخل سایت هست با کارشناسان ما ارتباط بگیرید و از مشاوره های رایگان بهره مند شوید.