مقالات

انواع کابل شبکه SFTP و کاربردهای آن ها

انواع کابل شبکه SFTP و کاربردهای آن ها

کابل شبکه به مجموعه سیم هایی از جنس مس یا شیشه گفته می‌شود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها و سوییچ ها و شبکه های استورج) SAN به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شود. پس کابل ها رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود. حالا که درباره کاربرد کابل های شبکه صحبت کردیم بپردازیم به اینکه کابل شبکه کامپیوتری چه انواعی دارد.

انواع کابل شبکه و کاربرد آنها

کابل های ارتباطی شبکه انواع مختلفی دارند و انتخاب نوع مناسب کابل شبکه کاملا بستگی به ساختار و توپولوژی و معماری سیستم دارد مثل اینکه بزرگی شبکه چقدر است، چه پروتکلی استفاده می‌شود و چه توپولوژی دارد.

شناخت انواع کابل شبکه و دانستن درباره چگونگی ارتباط آنها با دیگر ویژگی های شبکه، به شما کمک می‌کند تا شبکه موفقی راه اندازی کنید. توجه داشته باشید که پیاده سازی دقیق و درست اولیه شبکه، شما را از ساعت ها عیب یابی سیستم معاف خواهد کرد. اگر درباره انواع کابل شبکه اطلاعات کمی دارید، این مطلب به شما کمک می‌کند تا دانش خوب و به روزی در این زمینه کسب کنید.

انواع کابل شبکه از نظر جنس

دو نوع اصلی کابل ها در شبکه های LAN است. این تقسیم بندی از نظر جنس کابل انجام می‌شود:

کابل شبکه مسی

کابل شبکه فیبر نوری

کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair

رایج ترین انواع کابل های شبکه کابل های Twisted Pair است: کابل زوج به هم تابیده. شبکه های محلی یا LAN، دفاتر، مغازه ها، فروشگاه ها، مثال هایی از کاربردهای کابل زوج به هم تابیده است. کابل زوج به هم تابیده در بسیاری از شبکه های اترنت استفاده می‌شود.

نویز پذیری در کابل های زوج به هم تابیده

هر جفت سیم با تعداد پیچش خاص در هر اینچ، به دور هم پیچیده می‌شوند تا هم روی جفت های دیگر تداخل سیگنالی یا Crosstalk ایجاد نکنند و هم از دیگر دستگاه های الکتریکی تاثیری نگیرند. هر چه میزان تابیده شدن جفت سیم ها بیشتر باشد، نرخ انتقال و البته قیمت کابل، بیشتر خواهد بود. میزان پیچش باعث به وجود آمدن انواع کابل شبکه زوج سیم به هم تابیده می‌شود که در ادامه این متن، تحت عنوان “Cat یا Category در انواع کابل شبکه” به آن می‌پردازیم.

روش نام گذاری کابل های شبکه

برای کاهش میزان تداخل و نویز در خطوط، از لایه‌ های حفاظتی استفاده می شود که تنوع کابل ها در واقع به نوع استفاده از این لایه‌ ها بر می ‌گردد. البته جنس مغزی کابل شبکه هم روی کیفیت اون تاثیر زیادی دارد و باید به این نکته توجه کنید که کابل شبکه Cat6 با کابل Cat5 تفاوت دارد. برای نام‌ گذاری انواع کابل اترنت از حروف اختصاری استفاده می شود که با یادگیری معنی این حروف (و درواقع کلمات) به‌راحتی می توان کابل ها رو از هم تشخیص داد. حروفی که باید برای شناخت انواع کابل ها شناخت در زیر به آن اشاره می کنیم:

  • TP  مخفف کلمه Twisted Pair هست و در بازار داخلی « زوج سیم به هم تابیده » یا « جفت سیم به هم پیچیده » ترجمه شده.
  • F  مخفف Foil به معنی ورقه ی آلومینیوم است.
  • S  که به واژه‌ی Shielded یا شیلددار اشاره دارد.
  • U  که به معنی Unshielded یا بدون شیلد است.

انواع کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair

شناخت انواع کابل های شبکه از مهمترین نکاتی است که برای راه اندازی شبکه باید درباره آن بدانیم. در بازار، نام انواع کابل شبکه را می‌بینید و ممکن است در ابتدا کمی گیج شوید. در این قسمت انواع کابل شبکه زوج به هم تابیده را مفصل شرح می‌دهیم تا نام انواع کابل شبکه برای تان واضح و روشن شود:

کابل Unshielded Twisted یا UTP

  • کابل Unshielded Twisted یا UTP که زوج به هم تابیده بدون شیلد است و در اترنت و Fast Ethernet کاربرد دارد. نام استاندارد این نوع کابل شبکه U/UTP است.
  • ارزان ترین کابل از بین تمام انواع کابل شبکه، کابل شبکه U/UTP است چون هیچ شیلد و محافظی به دور سیم هایش ندارد بنابراین در شبکه هایی که اهمیت داده خیلی مطرح نیست استفاده می‌شود.

کابل Unshielded Twisted یا UTP

کابل Shielded Twisted Pair یا STP

کابل Shielded Twisted Pair یا STP که زوج به هم تابیده شیلد دار است و در شبکه های توکن رینگ و Gigabit Ethernet کاربرد دارد.

کابل شبکه STP بیشتر در محیط هایی که نویز بیشتری وجود دارد استفاده می‌شود برای مثال در کابل کشی فواصل طولانی و یا وقتی کابل شبکه قرار است نزدیک میدان های مغناطیسی مثل کابل برق قرار گیرد.

در کابل های STP شیلدها به روش های مختلفی به دور سیم ها اعمال می‌شود. F در نام کابل های STP بیانگر وجود فویل است و S بیانگر وجود شیلد یا محافظ بافته شده.

فویل برای جلوگیری از نویز و شیلد برای تخلیه اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیستم ارت، در ساختار کابل شبکه STP قرار می‌گیرد.

کابل Shielded Twisted Pair یا STP

در ادامه انواع مختلف کابل شبکه شیلددار STP را از نظر ساختار بیشتر بررسی می‌کنیم تا به راحتی تفاوت بین انواع مختلف کابل شبکه STP را یاد بگیرید.

تفاوت انواع کابل شبکه FTP و SFTP و UTP و STP چیست؟

کابل UTP کابل‌های زوج به هم تابیده بدون محافظ هستند که در حال حاضر پر کاربردترین سیستم کابل کشی برای پهنای باند کمتر از 250 مگاهرتز است که به عملکرد خاصی از برنامه‌های شبکه نیاز ندارد. مزیت اصلی آنها ارزان بودن؛ ساخت و نگهداری ساده تر است.

FTP کابل‌های زوج به هم تابیده فویل شده هستند که پهنای باند بیشتر؛ عملکرد ضد نویز بهتر است. در مقابل؛ این نوع کابل‌ها نسبت به کابل‌های شبکه UTP دارای قیمت بالاتری هستند و هزینه نصب بالاتر هم دارند.

STP کابل زوج به هم تابیده شیلد شده است که هر جفت کابل از یک محافظ فویلی استفاده می‌کند و چهار جفت سیم را با هم دسته بندی می‌کند؛ یک محافظ بافته شده مشترک وجود دارد. این نوع کابل مناسب برنامه‌های شبکه با سرعت بالا؛ ارائه انقال بسیار امن، مناسب برای پشتیبانی از نیازهای آینده، مناسب برای استفاده از فایل‌های چند رسانه ای می‌باشد.

SFTP کابل زوج به هم تابیده شده ای است که از دو محافظ استفاده می‌کند. این نوع کابل‌ها بسیار با کیفیت بوده و بالاترین درجه محافظت را در مقابل تداخل و امنیت انتقال دارد.

7 نوع کابل شبکه شیلد دار یا STP وجود دارد که در شبکه بندی کامپیوترها از آنها استفاده می شود.

این 7 نوع به شرح زیر است:

1-UFTP  مخفف UNSHIELDED WITH FOILED TWISTED PAIRS است و به معنی کابل بدون حفاظ با زوج سیم های به هم تابیده فویل دار است. در ساختار این نوع از کابل ها هیچ محافظی به صورت کلی وجود ندارد. با این وجود زوج سیم ها هر کدام به طور جداگانه توسط فویل محافظت شده است. این نوع پوشش هم محافظی در برابر EMI است و هم از تداخل جفت سیم های مجاور پیشگیری می کند.

کابل شبکه شیلددار U/FTP

2 FUTP- مخفف FOILED WITH UNSHIELDED TWISTED PAIRS است و به معنای کابل دارای فویل با زوج سیم به هم تابیده بدون شیلد. این کابل را اغلب با نام FTP می شناسند. در ساختار این نوع از کابل های شبکه یک محافظ از فویل اطراف تمام جفت سیم های به هم تابیده وجود دارد. زوج سیم ها به صورت زوج هیچ شیلد و فویلی ندارند. در کنار این زوج سیم ها، سیم تخلیه نیز وجود دارد. با نصب و اتصال صحیح این کابل سیگنال های ناخواسته از طریق سیم تخلیه به زمین منتقل می شود. در این ساختار محافظت در برابر تداخل های EMI و RFI از طریق فویل و نیز سیم drain ایجاد می شود.

کابل شبکه شیلددار F/UTP

3 SUTP- مخفف SHIELDED WITH UNSHIELDED TWISTED PAIRS و به معنای شیلد با زوج سیم های به هم تابیده بدون شیلد یا محافظ است. ساختار کابل SUTP همانند FUTP است با این تفاوت که به جای فویل، این کابل دارای شیلد بافته شده است. شیلد در اطراف تمام زوج سیم های به هم تابیده قرار دارد و زوج سیم ها به طور جداگانه محافظی ندارند. کابل SUTP در بیشتر مواقع با نام STP در بازار عرضه می شود. گرچه به کابل های شیلد دار نیز عنوان STP می دهند. کابل SUTP در مقایسه با کابل U/UTP از سرعت انتقال بالاتر در فواصل طولانی تر پشتیبانی می کند. بافت شیلد محافظ در این نوع کابل باعث شده است تا SUTP از مقاومت مکانیکی بالاتری برخوردار باشد.

کابل شبکه شیلددار S/UTP

4- SF/UTP برای آشنایی بیشتر و پاسخ کامل تر به سوال کابل SFTP چیست برخی از کابل های شبکه و علت نامگذاری آنها را تا به اینجا مطرح کردیم. اما SFUTP که مخفف SHIELDED AND FOILED WITH UNSHIELDED TWISTED PAIRS و به مفهوم کابل دارای شیلد و فویل با زوج سیم های بدون محافظ است. در کابل های SFUTP دو نوع محافظ به صورت فویل و شیلد بافته شده در اطراف تمام زوج سیم های به هم تابیده وجود دارد. جفت سیم ها هیچ محافظی به طور جداگانه ندارند. کابل SFUTP دارای محافظت موثرتری نسبت به SUTP و FUTP در برابر نویز های الکترو مغناطیسی دارد.

کابل شبکه شیلددار SF/UTP

5 SFTP- مخفف SHIELDED WITH FOILED TWISTED PAIRS و به معنی کابل شیلد دار با جفت سیم های تابیده فویل دار است. این ساختار بسیار مشابه FFTP است با تفاوت جزئی در محافظ کلی کابل. در SFTP زوج سیم های تابیده هر کدام به طور جداگانه با فویل پوشش داده شده اند و کلیه این سیم ها با شیلد بافته شده محافظت می شوند. بافت شیلد موجب می شود که علاوه بر محافظت کابل در برابر نویزها، قابلیت انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد. ضمن این که مقاومت مکانیکی این کابل بالاتر است..

کابل شبکه شیلد دار S/FTP

6. FFTP- مخفف FOILED WITH FOILED TWISTED PAIRS به مفهوم کابل محافظ دار (فویل) با جفت سیم های تابیده فویل دار است. در این نوع کابل ها یک محافظ از فویل در اطراف تمام زوج سیم های تابیده شده قرار دارد. همچنین هر کدام از زوج سیم ها به طور جداگانه با یک فویل پوشش داده شده است. ساختار کابل به گونه ای طراحی شده است که ارتباط با محافظت بیشتری در برابر تداخل های جفت سیم ها، سایر کابل ها، RFI و EMI برقرار می شود.

کابل شبکه شیلد دار F/FTP

7- SFFTP مخفف SHIELDED AND FOILED WITH FOILED TWISTED PAIRS است که به محافظت کابل با فویل و شیلد و پوشش جفت سیم های به هم تابیده اشاره دارد. در این کابل حداکثر محافظت در برابر نویز های RFI, EMI و crosstalk ها ایجاد شده است. کابل SFFTP دارای دو محافظ کلی در اطراف زوج سیم های به هم تابیده است که یکی از فویل و دیگری از شیلد بافته شده است. علاوه بر این دو نوع حفاظ، پوششی از فویل هر کدام از زوج سیم های تابیده شده را از هم تفکیک می کند.

کابل شبکه SF/FTP

بهترین کابل شبکه یا  کدام کابل شبکه بهتر است؟

انتخاب بهترین برند کابل شبکه در میان تنوع زیاد انواع کابل های شبکه موجود در بازار، یکی از دغدغه های کاربران در این حوزه است.

از مهم‌ترین تجهیزات پسیو شبکه میتوان به کابل‌ها اشاره کرد که وظیفه برقراری ارتباط بین دستگاه های شبکه و انتقال داده و اطلاعات میان سایر تجهیزات را برعهده دارد. در تمامی شبکه‌های کامپیوتری و مخابراتی از نمونه‌های مختلف این کابل‌ها مورد استفاده قرار میگیرند. این دسته از تجهیزات به‌دلیل تنوع و کاربرد زیادی که در شبکه‌ها دارند توسط شرکت‌های مختلفی در سطح جهان تولید و عرضه می‌شوند. در این مقاله به بررسی پر فروش ترین و بهترین کابل شبکه موجود در بازار ایران می پردازیم.

در رابطه با کاربردهای رایج کابل های SFTP در وبسایت cabletimetech.com آمده است که:

Large Enterprise Data Centers

Google, AWS, etc rely on shielded 40/100G links between hyper-scale servers

HPC Supercomputing Clusters

Massively parallel processors passing huge datasets make S/FTP essential

Government/Military Networks

Shielding ensure confidential data isn’t compromised during transmission

Telecommunication Facilities

Extreme broadband networks such as 5G cell tower backhaul links

Top-Tier Research Institutions

Guarding leading physics/chemistry experimental apparatus from interference

عواملی که در کیفیت کابل شبکه موثر است:

ساختار کلی یک کابل شبکه متشکل از 8 رشته سیم که بصورت دو به دو دور هم تابیده شده اند و به اصطلاح زوج به هم تابیده نامیده می شوند. که بر اساس لایه های پوششی این رشته ها باعث به وجود آمدن انواع متفاوت کابل های شبکه می شود.

آخرین لایه از یک کابل، روکش بیرونی آن است که از مواد مختلفی ساخته می‌شود. به‌طور کلی، جنس و نوع مواد تشکیل ‌دهنده ‌ مغزی کابل، نوع و محل قرارگیری شیلد و فویل، نوع روکش، رنگ کابل و حتی متراژ آن بر قیمت و مهم‌تر از آن روی کیفیت کابل موثر است.

بهترین برند های کابل شبکه

یکی از بهترین و پرفروش ترین برند کابل شبکه موجود در بازار می‌توان به محصولات شرکت لگراند، نگزنس، بلدن، اشنایدر اشاره کرد که این شرکت‌ها محصولات و تجهیزات متنوعی مرتبط با پسیو شبکه را تولید و روانه‌ی بازار می‌کنند.

سخن پایانی

ما امیدواریم که این راهنما تمام اطلاعاتی که لازم داشتید را در اختیار شما قرار داده باشد تا بهترین بتوانید برای خرید کابل شبکه اقدام کنید. شناخت انواع کابل شبکه به شما کمک خواهد کرد که هنگام خرید کابل، بهترین نوع آن را که بالا‌ترین کاربرد را برایتان دارد را تهیه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که مهم‌ترین فاکتور‌هایی که باید قبل از خرید انواع کابل شبکه باید آن را بررسی کنید، سرعت مورد نیاز شما، فاصله بین دستگاه ‌ها، قیمت کابل ‌ها و فرکانس مورد نیاز شما می ‌باشد.

ارتباط با ما:

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در شرکت اعتماد شبکه پرهام به روش های زیر تماس بگیرید.

شماره تماس:  02188856132

موبایل: 09398866797

وب سایت: www.parhamtn.com

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *